Assurance audits

De afgelopen jaren is de behoefte aan onafhankelijke assurance van service organisaties (ISAE 3402) en applicatiesoftware (Richtlijn 3000) sterk toegenomen. Het onderzoek bij een service organisatie richt zich op de interne beheersingsmaatregelen die uitgevoerd worden door de service organisatie, terwijl het onderzoek van applicatiesoftware zich richt op de (geautomatiseerde) functionaliteiten in de software en in veel gevallen ook op de algemene IT beheersingsmaatregelen die bij de leverancier van de software zijn ingericht. Bij algemene IT beheersingsmaatregelen kunt u denken aan functioneel wijzigingsbeheer, inrichting gebruikersrechten en de continuïteit en beschikbaarheid van de applicatiesoftware. Het onderzoek wordt uitgevoerd aan de hand van een algemeen aanvaard- of specifiek op maat gemaakt normenkader voor uw organisatie.

Q-RESULTANCY kan u ondersteunen bij de voorbereiding en begeleiding van een dergelijke assurance audit of wij kunnen het onderzoek zelf uitvoeren en hierover rapporteren.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken in het kader van ICT-beveiligingsassessment DigiD.

Neem contact op